tu citești în continuare

exact în clipa asta tu începi să citeşti o poveste scrisă de mine.

şi tot în clipa asta se mai întâmplă următoarele lucruri.

o fetiţă suflă în lumânările de pe tortul ei. azi împlineşte cinci ani. un licean face sex cu o femeie pe care a cunoscut-o acum o oră. un fotomodel în plină afirmare iese din baie şi păşeşte cu talpa goală pe un ciob ascuţit. un paparazzo stă la pândă într-o maşină aşteptând ca o vedetă tv să iasă dintr-o vilă din centru. un băieţel de patru ani doarme. un bebeluş de şase luni se uită mirat la caruselul de deasupra capului lui. tu citeşti în continuare. un brutar se spală pe mâini pregătindu-se să frământe coca. un dentist se plimbă pe holul maternităţii aşteptând ca soţia lui să nască un băiat. un paznic îşi scobeşte o măsea din care a rămas doar jumătate. un şofer de taxi caută un post de radio. un om politic geme pe closet şi stă arcuit sprijinindu-se cu mâinile de gresia băii. un gunoier mângâie încet clitorisul ud al soţiei lui. o prostituată se uită în telefonul mobil la poza copilului ei. un chelner se uită la un meci de fotbal înregistrat pe casetă video. o vedetă tv vorbeşte la telefon cu redactorul şef al unui tabloid de succes. redactorul îi spune să iasă chiar acum din casă pentru că totul e pregătit. o femeie de la ţară se uită cu teamă pe fereastra trenului care tocmai s-a oprit în gara bucureşti nord. o coafeză citeşte cu lacrimi în ochi ultima pagină dintr-un roman de dragoste. patronul unei fabrici de mezeluri aşteaptă ca amanta lui să răspundă la telefon ca să-i spună că totul s-a terminat. un om cu chelie traversează pe roşu. tu citeşti în continuare. trei studente joacă monopoly într-o cameră de cămin şi beau vin fiert cu scorţişoară. o femeie căsătorită acum trei luni îşi observă bărbatul prin uşa întredeschisă a băii. soţul ei se bărbiereşte atent. un chirurg plastic merge spre bucătărie ca să-şi ia un pahar cu lapte din frigider. un băiat de nouăşpe ani stă agăţat în corzi şi fixează colţul din dreapta al unui panou publicitar pe o clădire cu bulină roşie. o fată de bani gata îşi stoarce un coş din bărbie. un disc-jockey deschide sertarul unui scrin şi scoate din el trei prezervative. o actriţă de cincizeci de ani îşi studiază sânii în oglindă. un cerşetor intră într-un magazin non-stop ca să cumpere o pulpă de pui la rotisor. un halterofil plânge. o funcţionară la bancă îşi curăţă talpa dreaptă cu piatra ponce. tu citeşti în continuare. un bărbat cu cioc se uită la cer. o femeie blondă apasă pe butonul parter al unui lift vechi de şaizeci de ani. o femeie bătrână răsfoieşte un album cu fotografii îngălbenite. se opreşte asupra unei poze din care un bărbat cu mustaţă o priveşte sever.

un cutremur de pământ zguduie oraşul.

fetiţa se uită la mama ei care se repede şi o ia în braţe. liceanul ejaculează violent iar femeia de sub el ţipă. fotomodelul îşi lipeşte un plasture pe rana din talpă iar apoi cade moale pe covor. paparazzo-ul îşi scapă aparatul de fotografiat pe testicule. băieţelul de patru ani doarme cu gura deschisă. bebeluşul începe să plângă. brutarul se duce sub tocul uşii. dentistul îşi strânge la piept copilul nou-născut şi îngenunchează cu el în braţe făcând scut din spinarea lui pe care cad câteva firicele de tencuială. paznicul se înţeapă cu scobitoarea în gingie şi-şi rupe jumătatea de măsea care i-a mai rămas. şoferul de taxi dansează pe ritm de manele. omul politic cade în cap pe gresia băii. gunoierul îşi pierde brusc erecţia. prostituata se uită derutată în sus. chelnerul apucă spătarul canapelei şi-o răstoarnă peste el. vedeta tv se dezechilibrează şi cade pe trotuar. încearcă să se sprijine cu mâna de asfalt şi-şi fracturează trei falange. femeia de la ţară scapă o valiză imensă peste o doamnă de la oraş. coafeza mototoleşte în mâini romanul de dragoste. patronul fabricii de mezeluri urlă în telefon e cutremur iar amanta lui face exact la fel. omul cu chelie îşi acoperă capul cu mâinile. cele trei studente râd prosteşte şi scapă vinul din mâini. femeia căsătorită intră în baie şi se aruncă la pieptul bărbatului ei care s-a tăiat cu lama pe obraz. chirurgul plastic stă nemişcat în timp ce o picătură de lapte i se prelinge pe bărbie. tu citeşti în continuare. băiatul de nouăşpe ani se bălăngăne în coardele de alpinist şi se loveşte de bulina roşie. fata de bani gata strigă tatiiii. disc-jockey-ul face pipi pe el. actriţa cade pe podeaua băii şi se loveşte foarte tare în cot. cerşetorul încremeneşte cu gura plină de pui la rotisor. halterofilului i s-au uscat lacrimile. funcţionara stă în cadă şi-şi strânge genunchii la piept. bărbatul cu cioc se uită tot spre cer. femeia blondă apasă butoanele liftului vechi de şaizeci de ani şi bate cu pumnii în uşile de fier. bătrâna îl priveşte pe bărbatul cu mustaţă din fotografie. o lacrimă cade pe reverul hainei bărbatului din poză. hârtia fotografică învechită acţionează instantaneu ca o sugativă. o pată albicioasă rămâne în locul în care a căzut lacrima. tu te opreşti din citit şi dai pagina.

(opere cumplite. volumul unu. editura Humanitas. 2009.)

2 comentarii la “tu citești în continuare

 1. Adina spune:

  în clipa asta am terminat de citit una din poveştile tale. tu probabil scrii în continuare.
  şi probabil toate lucrurile se continuă. fetiţa plânge că nu a apucat să sufle toate lumânările. liceanul e ruşinat de mustrările din privirea femeii nesatisfăcute. fotomodelul se chirceşte de durere pe covorul moale. brutarul suduie coca răsturnată la cutremur. dentistul îşi face semnul crucii de bucurie că bebeluşul e teafăr. paznicul scuipă sânge cu resturi de măsea şi scobitoare. tu scrii în continuare. şoferul de taxi înjură haosul creat în trafic. gunoierul sare din pat peste soţia lui şi aleargă la fereastră îngrijorat de starea tomberoanelor de pe trotuar. prostituata strânge telefonul la piept. chelnerul pipăie după telecomandă pe sub canapeaua răsturnată. vedeta tv strigă isteric după ajutor. patronul fabricii de mezeluri vrea altă amantă….
  tu scrii în continuare ca noi să putem da mereu încă o pagină. mulţumim, florine!

  • nu mai scriu. m-am oprit. ne tragem sufletul. cu toții.
   ce bine că suntem mai multe suflete pe-aici. ca să ni le mai tragem și unii altora.
   fincă încep să simt că fac parte dintr-o mică familie. familie bună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s